Plan Steenenburg

Wat wordt de nieuwe bestemming voor het voormalige Land van Ooit? De laatste jaren hebben we met onze partner Kelders Beheer zeer ambitieuze plannen gemaakt. Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, gaan we voortvarend verder. Samen willen we van Steenenburg een uniek woon- en werkgebied maken van bijzonder hoogwaardige kwaliteit!

Toekomstige ontwikkeling
Het plan Steenenburg omvat:

  • In de noordelijke zone: een high-tech medische campus;
  • in het middengebied: maximaal 120 (zorg)appartementen, maximaal 50 patiowoningen aan het water en herbestemming van het prachtig gerestaureerde kasteel Steenenburg die het extra allure geeft.
  • In de zuidelijke zone: maximaal 56 ruime bouwkavels voor exclusiever wonen.

High-tech medische campus: samen grenzen verleggen met en voor mensen met MS
‘De best-passende zorg bieden aan mensen met Multiple Sclerose (MS) en samen met hen grenzen verleggen’. Met die intentie willen het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en Jan Kelders sr. (Kelders Beheer) de krachten bundelen. Doel: realisatie van het Steenenburg Brain Center in Drunen. Een nieuw concept in Nederland, ontstaan uit een inspirerende samenwerking, die zal leiden tot samensmelting van hoogwaardige patiëntenzorg, innovatie vanuit het bedrijfsleven én wetenschappelijk onderzoek. En dat allemaal onder één dak, in een ‘healing environment’ op het prachtige landgoed Steenenburg en onder de rook van het JBZ en ’s-Hertogenbosch. Lees hier verder over de achtergrond van deze samenwerking en de medische campus. 

Middengebied en kasteel d'Oultremont
Centraal in het middengebied ligt kasteel d’Oultremont, het hart van Steenenburg. Dit kasteel is aan de buitenzijde volledig gerestaureerd en zal een centrale rol gaan spelen in het gebruik en de beleving van het gebied. Westelijk van het kasteel worden appartementen gebouwd en op de huidige parkeerplaats komen patiowoningen. De gemeente en Kelders Beheer werken aan afspraken om te komen tot de ontwikkeling van dit gebied. We kijken uit naar het moment dat de eerste activiteiten 

Droomkavels
We gaan ook slagvaardig verder met onze voorbereidingen voor de verkoop van de kavels met ruimte voor exclusief wonen. Vanaf 8 oktober 2021 gaan de eerste kavels in Steenenburg in de verkoop. 

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen en/of de droomkavels in Steenenburg? Meld je dan aan voor de nieuwsbrieven van Steenenburg en De Kavelwinkel. Hierin informeren wij je ook tijdig over de verkoopprocedure voor de kavels.
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Steenenburg 
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van de Kavelwinkel