Scroll naar beneden

Een sprookjesachtig natuurgebied vol historische verhalen

Hoor de poelkikkers kwaken tussen de Soldaten van Napoleon, wandel langs de serene vennen en bewonder Kasteel Steenenburg. Steenenburg is een bosrijk landgoed met een unieke geschiedenis. Een omgeving om heerlijk te ontspannen midden in de natuur. Trek eropuit en laat je verrassen door het soms sprookjesachtige decor.

Bewonder Kasteel Steenenburg

Prominent op het landgoed pronkt het monumentale Kasteel Steenenburg. Ooit was de blikvanger roze, maar nu is de buitenzijde van het kasteel in oude glorie hersteld. Een historische plek voor ontmoeting en ontspanning in het hart van Steenenburg.

Ooit struinden baronnen, heren en gravinnen over de paden van het landgoed

Geniet van rijke flora en fauna

Ervaar de stilte, wandel over de historische Kasteellaan met monumentale beuken en hoor de bijen zoemen. Bossen, graslanden en water wisselen elkaar af op het landgoed. De wateren op het landgoed zijn het thuis van watervogels zoals de kleurrijke mandarijneend. Een weelde om van te genieten.

Ontmoet de Soldaten van Napoleon

Al jarenlang houden Franse soldaten de wacht op Landgoed Steenenburg. Verstild en geleefd staan ze daar. Iconen uit vervlogen tijden die vele herinneringen losmaken en bijzonder fotogeniek zijn. Nu vergezeld door kikkers, padden en salamanders. Kom jij ze bewonderen?

De stenen soldaten zijn een herinnering aan het land waar kinderen ooit de baas waren

Kom wandelen in een eindeloos gebied

Herken jij historische plekken uit het verleden? Trek je wandelschoenen aan en kies een van de paden. Stap door het afwisselende landgoed, omgeven door bospartijen, serene vennen en erfgoed. Oude herinneringen komen tot leven terwijl je nieuwe maakt. De natuur leent zich voor een prachtige wandeling. Alleen, samen of met de hond.