Nieuwe bestemming Landgoed Steenenburg komt tot bloei

De droom om van Landgoed Steenenburg een woon- en werkgebied van buitengewoon hoogwaardige kwaliteit te ontwikkelen midden in de natuur, wordt steeds meer werkelijkheid. Het middengebied wordt naast het noordelijk gebied ook ontwikkeld door een Jan Kelders Beheer. Daarvoor werkt Jan Kelders Beheer samen met een ontwikkelpartner.  Voor Kasteel d’Oultremont heeft Jan Kelders Beheer samen met Libéma een mooi nieuw idee. In het zuiden zijn 45 van de 50 gemeentelijke kavels inmiddels gereserveerd. En de contouren van de nieuwe woonomgeving worden in het gebied al zichtbaar.

Kasteel
In het middengebied is ruimte voor de beoogde 120 appartementen en 50 patiowoningen die Jan Kelders Beheer wil laten bouwen. De centrale ligging nabij Kasteel d’Oultremont, de waterkant en de bosrand maakt dit een unieke woonplek.

Het Kasteel vormt het hart van Steenenburg. Jan Kelders Beheer en Libéma willen dit historische gebouw omtoveren tot een lunchroom/restaurant met loungecafé en vergaderruimten: een prachtige plek waar iedereen welkom is om elkaar te ontmoeten en te ontspannen. De medewerkers en bezoekers van de toekomstige High Tech Medische Campus in het noorden van Landgoed Steenenburg kunnen hier dan ook terecht.
Samen met Libéma heeft Jan Kelders Beheer daarnaast een nieuw idee. Ze willen in de nabijheid van het kasteel twee bijgebouwen creëren voor in totaal ruim 40 hotelkamers. Logeren in Landgoed Steenenburg zou dan ook mogelijk worden. Mensen met MS kunnen hier dan ook in alle rust verblijven als ze gedurende meerdere dagen onder behandeling zijn in het nog te bouwen Expertisecentrum op de High Tech Medische Campus. Ze hoeven dan niet in het Expertisecentrum te overnachten.

De eerste schetstekening voor de bijgebouwen van het kasteel moet nog verder uitgewerkt worden evenals het plan hiervoor. Daarna zal het getoetst moeten worden aan het bestemmingsplan en beeldregieplan. Ook moeten de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de provincie nog advies geven over de plannen, omdat het Kasteel een Rijksmonument is.
 

Medische Campus

In het noorden zal de High Tech Medische Campus verrijzen waar kennis en expertise rondom MS en diagnostiek samenkomen. Een innovatief concept in Nederland. Hiervoor werkt Jan Kelders Beheer nauw samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch. Hun doel is om hier de best-passende zorg te bieden aan mensen met MS en samen met hen grenzen te verleggen. Het eerste MS-gebouw krijgt een vloeroppervlakte van 1.250 m2 en kan nog eens verruimd worden met een extra 1.100 m2. Dit gebouw is bedoeld voor de Neurologie afdeling van het JBZ gespecialiseerd in MS. Het voornemen is dat JBZ de eerste 4 jaar dit gebouw kan gebruiken met financiële ondersteuning van Jan Kelders Beheer zodat het concept - waarbij de mens met MS centraal staat - succesvol kan zijn. Dit concept staat model voor het meer betrekken van de MS-patiënt bij behandelingsmethoden waarbij hij/zij zelf ook vraagbaak en adviesgever is voor specialisten en onderzoekers. In dit eerste MS-gebouw zal een speciale MRI scan techniek ingezet worden. Nu is het nog zo dat MS-patiënten ieder jaar opnieuw 45 minuten lang op een harde plank moeten liggen in de MRI. Dankzij de samenwerking met een Nederlands bedrijf kan dit onderzoek straks in Landgoed Steenenburg plaatsvinden op een zacht bed. MS is een aandoening met veel impact op de kwaliteit van leven. Elke verzachtende vorm van onderzoek in een omgeving waar je je geen ‘patiënt’ hoeft te voelen, maakt dan ook een groot verschil.

Ontwikkel- en bouwpartner van Jan Kelders Beheer is Hendriks Bouw en Ontwikkeling BV, die de campus, de patiowoningen en de appartementen gaat realiseren.

Wethouder Mart van der Poel: “Zodra alles bij de notaris is gepasseerd, kan de aannemer van Jan Kelders Beheer de eerste steen leggen van het eerste gebouw van de Medische Campus. Het is geweldig dat de ontwikkeling van het landgoed nu tot bloei komt! Als je door het landgoed wandelt, zie je de contouren van de nieuwe bestemming in het zuiden en het noorden al ontstaan. Met het bouwrijp maken van dit gebied, worden de plannen van de tekentafel nu ook in de praktijk zichtbaar. Het plan dat Jan Kelders Beheer samen met Libéma voor het kasteel en de kasteeltuin heeft, ziet er fantastisch uit. Hiermee wordt deze historische plek nieuw leven ingeblazen en kunnen we het cultureel erfgoed ook versterken. Als verantwoordelijk wethouder ben ik erg blij dat dit prachtige gebied na jaren van plannen maken nu eindelijk een mooie, nieuwe toekomst voor onze inwoners krijgt!“

Lees verder in het nieuwsbericht van Kelders sr.