De ontwikkeling van het Middengebied van Landgoed Steenenburg gaat door volgens plan

Bouwbedrijf Van Grunsven trok zijn kort geding in tegen de verkoop van het Middengebied van Landgoed Steenenburg. De weg is nu vrij om de eerder gemaakte afspraken uit de koopovereenkomst tussen Steenenburg Vastgoed I B.V.en de gemeente Heusden uit te voeren. Deze overeenkomst betreft de verkoop van de grond voor 120 appartementen en 50 patiowoningen en het kasteel.

Vanuit het oogpunt van groot maatschappelijk belang van dit initiatief heeft Bouwbedrijf van Grunsven afgezien van verdere juridische stappen voor nu en in de toekomst.

Wethouder Martijn van Esch namens de gemeente Heusden en Jan Kelders senior namens Steenenburg Vastgoed I (kleindochteronderneming Jan Kelders Beheer) zijn verheugd dat zonder tussenkomst van de rechter de ontwikkeling van Landgoed Steenenburg doorgezet kan worden.

Wethouder Martijn van Esch: “Als verantwoordelijk wethouder ben ik blij dat we nu samen met Steenenburg Vastgoed I, en in het bijzonder met initiatiefnemer en partner Jan Kelders senior, door kunnen met de realisatie van de plannen. Wat mij betreft gaan we nu in een vlot tempo door met de verschillende werkzaamheden, zodat de ontwikkeling van Landgoed Steenenburg tot een uniek woon- en werkgebied met allure steeds meer zichtbaar wordt. Hiermee krijgt dit prachtige gebied een mooie, nieuwe toekomst voor onze inwoners en wordt het cultureel erfgoed en de natuur behouden en versterkt. Daarnaast krijgen we een uniek Science Park dat medisch is georiënteerd. Dat versterkt de economische positie van de regio en de gemeente Heusden in het bijzonder.”

Inmiddels is bouwbedrijf Hendriks Coppelmans volop aan de gang met het ontwerpen van de patiowoningen en appartementen, zodat deze dit najaar nog gepresenteerd kunnen worden. Kelders en Libéma werken aan een plan om het kasteel een centrale rol te geven in de gebiedsontwikkeling. In het kasteel komt een restaurant met vergaderfaciliteiten met daarbij een kleinschalig hotel.

Voor het noorden werkt Hendriks bouw en ontwikkeling samen met ARUP aan een Science park concept. Centraal hierin is het MS expertisecentrum voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Dit pand wordt als eerste gebouwd met start bouw dit najaar.