Terugblik 8 oktober: Woonmarkt en onthulling knipoog op het Kasteel

Landgoed Steenenburg vormde afgelopen vrijdag 8 oktober het toneel voor twee speciale gebeurtenissen: onthulling knipoog op het kasteel & de woonmarkt! Graag blikken we hier met jullie op terug. Ook lees je meer over de kavels die in dit uniek gebied te koop zijn.

Wonen in Landgoed Steenenburg|
Een eigen thuis bouwen op een historisch landgoed omgeven door bossen en waterpartijen? Een droom van velen...In Landgoed Steenenburg is er ruimte voor! De verkoop van de eerste 23 bouwkavels is begonnen. We trapten op 8 oktober de verkoop af met een woonmarkt in het landgoed. Maar liefst 300 belangstellenden kwamen hierop af en lieten zich uitgebreid informeren over de kavels en de mogelijkheden.

Inschrijving en loting
Deze kavels worden verkocht door de gemeente Heusden. Het verkooptraject wordt begeleid door de Kavelwinkel van de gemeente Heusden en door Klijsen Makelaars & Adviseurs. De verkoop gaat via inschrijving gevolgd door loting door de projectnotaris. Er is gekozen voor een ruime inschrijfperiode, zodat iedereen een weloverwogen keuze kan maken. Heb jij zelf interesse om in het landgoed te wonen? Je kunt je nu aanmelden voor een bouwkavel door een digitaal inschrijfformulier in te vullen. De digitale registratieperiode eindigt op 31 oktober 23:59 uur. Via deze site kun je je inschrijven voor een kavel en kun je de inschrijfvoorwaarden lezen. 

Meer informatie over de kavels
De Kavelwinkel en Klijsen Makelaars & Adviseurs staan je graag te woord. Je kunt De Kavelwinkel bereiken via telefoonnummer (073) 513 1789 en dekavelwinkel@heusden.nl. Klijsen Makelaars kun je bereiken via nieuwbouw@klijsen.nl en (0162) 42 63 48

Klik hier om meer informatie over Landgoed Steenenburg te lezen. Op die pagina vind je ook specifieke informatie over de kavels (bijvoorbeeld de kavelpaspoorten en de technische brochure).

Onthulling knipoog op het Kasteel
Ook vierden we op 8 oktober de voltooiing van de restauratie van de buitenzijde van Kasteel d’Oultremont. Burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Mart van der Poel onthulden een knipoog naar de periode van het Land van Ooit. De knipoog bestaat uit twee ineengestrengelde zwanenhalzen en is gebaseerd op het wapen en het verhaal van het Land van Ooit, waarin de zwanen Wildebras en Rondalia een belangrijke rol spelen. De wens voor een knipoog naar deze bijzondere periode kwam van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Op Landgoed Steenenburg gaan historie en toekomst hand in hand! Een uniek gebied met allure waar je kunt ontspannen, genieten en straks dus ook wonen!

Meer informatie
Heb je vragen over dit nieuwsbericht, dan kun je contact opnemen met Team Steenenburg via info@landgoed-steenenburg.nl