Feestelijke start bouw van 46 hofwoningen in Gravin

Een volgende stap in de ontwikkeling van Landgoed Steenenburg

Onder grote belangstelling vond op vrijdag 5 juli in Nieuwkuijk de feestelijke start bouw plaats van 46 hofwoningen op Landgoed Steenenburg. Dit gebeurde op de bouwplaats van de nieuwe woonwijk Gravin in aanwezigheid van de kopers, wethouder Martijn van Esch, een afvaardiging van Hendriks Coppelmans en Hendriks Bouw en Ontwikkeling en andere betrokken partners. Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Landgoed Steenenburg.

Van slaperig landgoed naar bruisende woonwijk
De bezoekers werden ontvangen met een hapje en een drankje en een welkomstwoord waarin werd toegelicht hoe Landgoed Steenenburg samen met initiatiefnemer Jan Kelders, de gemeente Heusden,  Libéma en andere betrokken partners nieuw leven in wordt geblazen. De noordzijde van het landgoed is de plek waar het Life Science Park Brabant gerealiseerd gaat worden. Een medische campus waar kennis en expertise rondom MS en diagnostiek samenkomen. Nu was iedereen bijeen voor de start van de bouw van 46 zeer fraaie hofwoningen door Hendriks Coppelmans.
 
Warm welkom
Wethouder Martijn van Esch heette de toekomstige bewoners, grotendeels van buiten de gemeente, van harte welkom in hun nieuwe woonplaats: “Wij zijn als gemeente sowieso blij met alle woningen die in onze gemeente gebouwd worden, want de vraag is groot. Maar deze woningen zijn absoluut exclusief en voor velen echt een droom!” Hij feliciteerde de kopers met deze unieke woning op een prachtige plek en wenste hen alvast veel woonplezier en geluk. Ook wenste hij de bouwers een voorspoedige bouw. Daarna werd de bouw symbolisch gestart, gezamenlijk geproost en konden de kopers hun bouwkavel opzoeken, nieuwe buren ontmoeten en een wandeling over het terrein maken.

Woonwijk Gravin en appartementen Gouverneur
Gravin wordt een woonwijk in Engelse Tudor-stijl die goed aansluit bij het landschappelijk karakter van het gebied. Door de grote variatie zijn bijna alle woningen uniek en levensloopbestendig, of zijn dat in de toekomst eenvoudig te maken. Tegenover Gravin, aan de andere overzijde van het middengebied verrijst Gouverneur. Hier ontwikkelt Hendriks Coppelmans in totaal 120 appartementen waarvan de eerste 27 appartementen van gebouw Isabella op donderdag 4 juli jl. in verkoop gingen. Hendriks Bouw en Ontwikkeling gaat Isabella realiseren. Kijk hier voor meer informatie.